Kategorie: Přílohy

0

Houskový knedlík

Houskový knedlík je nevlastním bratříčkem mnou zde jinde zmíněného knedlíku bramborového. Mají totiž společného tatínka knedlík, ovšem různé maminky; bramborový knedlík bramboru a houskový housku. A protože mají společného tatínka knedlíka, jsou si i...

0

Bramborový knedlík

Jak jsem slíbil v jiném článku o knedlících s vejci, pokud tento už vyšel či někdy vyjde, naučím vás nyní alespoň teoreticky připravovat i knedlíky, pro případ, že byste tyto nemohli sehnat někde hotové...

0

Bramborová kaše

Jakkoliv jsou brambory vlastně původem z hodně dalekých zámořských krajů, u nás již dávno zdomácněly a za ony věky soužití s nimi jsme se tyto naučili i jíst. A protože u nás zdomácněly, není...

0

Rychlé rohlíkové knedlíky

Rychlé rohlíkové knedlíky 6 hrnků    rohlíků nakrájených na kostičky1 hrnek hrubé mouky1,5 hrnku mléka1 – 2 vejceSůlMůžeme přidat bylinky, nať petržele, ….

0

Bavorské knedlíky

Pravý a nefalšovaný patriot dost možná ohrne nos, dštíce oheň a síru na všechny ty cizácké novoty, importované sem a mnou třeba právě v tomto okamžiku ctěnému čtenářstvu představované, ačkoliv my máme vlastní a...

0

Slané pražené mandle

Pražené mandle ke kvalitnímu vínu mám moc ráda. Naši přátelé také. Nevím ovšem, kam tento recept zde zařadit. Dám je do příloh… jsou přece výtečnou přílohou ke kapce alkoholu. 🙂 Suroviny – 100 g mandlí,...

0

Kynuté houskové knedlíky

Vyrostla jsem na vesnici. Jiné, než domácí jídlo se u nás najít nedalo. Město mě “zkazilo” a pár let jsme knedlíky kupovali. Nedávno mě synové přemluvili, abych jim uvařila domácí rajskou a když už...

0

Kynuté škvarkové placky

Ingredience:350 ml mléka 2 vajíčka (1 do těsta, 1 na potření)1 polévková lžíce oleja250 g hladké mouky250 g polohrubé mouky1,5 kávové lžičky soli, 1/4 kávoé lžičky mletého černého koření

Flanderské brambory 0

Flanderské brambory

Suroviny – brambory, sůl, provensálské koření, zakysaná smetana, tvrdý sýr Částečně uvařené brambory pokrájíme a dáme do vymazané ohnivzdorné mísy. Osolíme je a posypeme provensálským kořením. Podlijeme zakysanou smetanou. Dusíme, až jsou brambory měkké...