Kategorie: Maso vepřové

0

Vepřové maso na žampionech

Suroviny: 2 plátky vepřového masa (já dělám z plecka nebo krkovice), koření na vepřovou pečeni, sůl, pepř, koření gyros, drcený kmín, 1 větší žampión nebo 2 menší, sójová omáčka, šťáva k vepřovému masu –...

0

Tlačenka

Za minulého režimu to člověk málokdy někam dotáhl, nebyl-li angažovaný, neměl-li patřičný původ a samozřejmě tlačenku. Ovšem o této „tlačence“ dnes řeč nebude. Řeč bude o tlačence, která se daleko snáze získá a po...

0

Masový sen

Jestli něco vysloveně miluji na prasátkách, vepřících, čunících, vepřích a jiných sviních, pak je to to, že se z nich dá udělat můj celoživotní sen, tedy řízek. A protože zřejmě všichni víte, o co...

Kotlety s hermelínem 0

Kotlety s hermelínem

Suroviny – kotlety, olej, hermelín, smetana ke šlehání, sůl, pepř, cibule Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme. Pekáč vytřeme olejem a vložíme do něj prstýnky nakrájené cibule. Na cibuli dáme kotlety a to tak, aby se...

Kotlety v česnekovém obalu 0

Kotlety v česnekovém obalu

Suroviny pro 4 porce – 60 g másla, 3 stroužky česneku, 100 g tvrdého sýra, 100g strouhanky, olej, sůl, pepř Rozpustíme máslo a pak jej promícháme s prolisovaným česnekem. Tímto potřeme lehce naklepané, osolené a...

Závitky s nádivkou 0

Závitky s nádivkou

Suroviny pro 4 osoby: 4 vepřové plátky, pepř, olej, sůl Na nádivku: polohrubá mouka, 2 tvrdší rohlíky, 2 vajíčka, 1 cibule, 100 ml mléka, 80 g slaniny, petrželka, olej, sůl Nakrájíme nadrobno cibuli a orestujeme...

PATATES JACHNI 0

PATATES JACHNI

Suroviny – 1 kg vepřového plecka nebo kotlety, olivový olej, masový vývar, cibule, červená nebo zelená paprika, mletá pálivá paprika, 1,5 kg brambor, oregano, zelená petržel, sůl, pepř, oregano