Kategorie: Maso mleté

0

Karbanátky

Někdo jezdí do Benátek, někdo radši karbanátek. Jé, mně se povedl hned na úvod rým! A to rým milostný, o němž vzápětí dodám, že já osobně tedy raději karbanátky na talíři než město na...

0

Mexiko po česku

Toto jídlo jsme doma “vyimprovizovali”, takže název “Mexiko” je opravdu jen orientační. Ostré si ho můžete udělat podle sebe, ale faktem je, že kořenovou zeleninu asi v jídlech typu chilli con carne moc nenajdete...

0

Sekaná

Sekaná je jídlem ještě pestřejším než proslulé „kuře stokrát jinak“. Nejspíše i proto, že fantazii se meze nekladou, zejména pak co se fantazie průmyslových výrobců, kteří se snaží maximálně ušetřit, týká. Proto i následující...

Sekaná 0

Sekaná

Ingredience:1 kg mletého předního hovězího1 klobása3 dkg másla2 cibule1 mrkev

Karbanátky s kapustou 0

Karbanátky s kapustou

250 g mletého vepřového masa, 250 g kapusty, 50 g cibule, 2 stroužky česneku, 2 vejce, sůl, pepř, majoránka, podle potřeby strouhanka, na pečení pokrmový tuk, 20 g hladké mouky

0

Zapečené brambory s mletým masem

Suroviny – brambory, mleté maso, cibule, česnek, trochu oleje, sádla nebo másla, tvrdý sýr, vejce, mléko, koření. Mleté maso krátce osmahneme na pánvi na oleji nebo čemkoli, co používáte. Zamícháme do něj i koření...