Medová kolečka

suroviny – 250 g hladké mouky, 60 g másla, 2 vrchovaté lžíce medu, 70 g moučkového prosátého cukru, 1 vajíčko, 1 lžička jedlé sody

na krém – 250 g másla, 400 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, moučkový cukr – dle chuti

Z mouky, změklého másla, medu, cukru, vajíčka a sody vypracujeme hladké těsto. Uložíme jej přes noc do ledničky. Následující den vyválíme placku přes mikrotenovou folii, vykrajujeme kolečka. Dáme je péci na plech, vyložený pečicím papírem, na 200 st. Je třeba při pečení hlídat. Jsou upečené tehdy, když mají krásně medovou barvu. Necháme je chvíli chladnout na plechu, na kterém jsme pekli.

Krém si připravíme tak, že uvaříme pudink. Necháme jej vychladnou za občasného míchání a pak vyšleháme se změklým máslem.

Kolečka slepujeme po dvou. Po slepení mažeme krémem i vrchní stranu horního kolečka. Touto stranou kolečka obrátíme do strouhaného kokosu. Buď je necháme tak, nebo vrchní stranu ještě dozdobíme lentilkami (na dětskou oslavu) nebo červenými marcipánovými srdíčky (na svatbu) apod.

You may also like...

Napsat komentář