Burgundské ragú – hovězí
Suroviny:
Libové hovězí maso (např. roštěnec) – 1 kilogram
Bohatý bujón Hovězí, 4 kalíšky – 2 kusy
anglická slanina – 150gramů
mletá sladká paprika – 2lžičky
žampióny – 200 gramů
mrkev – 2 kusy
cibule šalotka – 3 kusy
česnek – 2 stroužky
červené víno – 2 skleničky
rajčatový protlak – 30gramů
větvičky čerstvého tymiánu – 4 kusy
bobkový list – 2 kusy
nové koření – 3 zrnka
sůl, pepř – 2 špetky
Příprava:
1. Hovězí maso pokrájejte na větší kostky, cca 1,5 cm, slaninu na menší kostky. Česnek rozdrťte. Mrkev nakrájejte na kolečka rozdělená napůl.
2. Na dobře rozehřátém tuku, nejlépe v hrnci, opečte maso, následně slaninu a mrkev. Až vše bude mít zlatou barvu přilijte víno, přidejte nové koření a bobkový list. Počkejte, až se polovina vína vypaří.
3. Vlijte cca 2 litry vody, přidejte kalíšky Knorr Bohatý bujón Hovězí a rajčatový protlak. Duste zvolna pod pokličkou 1 hodinu.
4. Na pánvi orestujte čtvrtky žampiónů, šalotku a česnek. Vše přidejte k hovězímu masu a dochuťte mletou paprikou, pepřem a solí. Opět duste po dobu 1 hodiny. Občas zamíchejte.
5. Ke konci dušení přidejte lístky čerstvého tymiánu a pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo vína ke zlepšení chuti.