Na tento kuřecí hamburger je vhodné mít stehenní řízky, jsou širší. Proto je také lepší koupit celé kuře, vykostit stehna a prsní řízky. Z těch se také kuřecí burger tvoří. Masíčko jsem nakládal lehce do česneku spolu se solí a pepřem. Přidává si i špetka sody ke změkčení masa.
Řízky si můžete naložit do čehokoli, co vás napadne. Vše bude jistě dobré. Obalují se pouze ve vajíčku a mouce, aby vznikla kůrčička. Jako omáčku jsem použil obyčejnou majonézu, postačí. Ze zbylého kuřete se dělá klasicky vývar na cokoli.
Kuřecí burgery si můžete naložit dos vé oblíbené grilovací omáčky a poté je obalit.
Suroviny:
- 1 celé kuře
- 5-7 stroužků česneku
- sůl, pepř, soda
- vajíčka
- hladká mouka
- burgerová houska
- majonéza
- salát, zelenina, kyselé okurky
- brambory na hranolky
Postup:
- Z kuřete vyžízneme prsní řízky a stehna
- Stehýnka vykostíme a prsíčka rozřízneme napůl. odstraníme kůže
- Rozetřeme si česnek a potřeme jím maso, osolíme jej a opepříme,, dáme špetku sody, odložíme stranou
- Oloupeme a pokrájíme si brambory na široké hranolky
- Ihned potom připravíme misku s hladkou moukou a rozšlehanými vejci
- Dáme si smažit hranolky do jedné pánve a ve druhé budeme smažit maso
- Masíčko obalíme v mouce, ve vajíčku a opět v mouce a ihned smažíme do zlatova. Pozor na spálení!!
- V této chvíli se nám na kamnech dělá zároveň maso i hranolky současně.
- Rozřízneme si housky a opečeme na pánvi na sucho
- Potřeme si je majolkou, položíme salát
- Hotové hranolky dáme stranou odkapat, osolíme. Masíčko vyndáme z pánve, je-li již z obou stran zlatavé.
- Pokladame jej ihned na housku, navrch dáme kyselé okurky, rajčata a přiložíme druhou půlku.
- Spolu s hranolky a tatarkou je to výtečná pochoutka, kterou si jednou za čas je potřeba udělat.