OstrovReceptů.cz

Recepty na snídaně, obědy, večeře a svačiny

Kuřecí hamburger - recept OstrovReceptů.cz

Domácí kuřecí hamburger

Domácí kuřecí burger v dobré housce

Na tento burger je dobré koupit si dobrou housku. Dají se již běžně koupit v Lidlu hned vedle pita chlebů.

Na tento kuřecí hamburger je vhodné mít stehenní řízky, jsou širší. Proto je také lepší koupit celé kuře, vykostit stehna a prsní řízky. Z těch se také kuřecí burger tvoří. Masíčko jsem nakládal lehce do česneku spolu se solí a pepřem. Přidává si i špetka sody ke změkčení masa.

Řízky si můžete naložit do čehokoli, co vás napadne. Vše bude jistě dobré. Obalují se pouze ve vajíčku a mouce, aby vznikla kůrčička. Jako omáčku jsem použil obyčejnou majonézu, postačí. Ze zbylého kuřete se dělá klasicky vývar na cokoli.

Kuřecí burgery si můžete naložit dos vé oblíbené grilovací omáčky a poté je obalit.

Suroviny:

  • 1 celé kuře
  • 5-7 stroužků česneku
  • sůl, pepř, soda
  • vajíčka
  • hladká mouka
  • burgerová houska
  • majonéza
  • salát, zelenina, kyselé okurky
  • brambory na hranolky

Postup:

  1. Z kuřete vyžízneme prsní řízky a stehna
  2. Stehýnka vykostíme a prsíčka rozřízneme napůl. odstraníme kůže
  3. Rozetřeme si česnek a potřeme jím maso, osolíme jej a opepříme,, dáme špetku sody, odložíme stranou
  4. Oloupeme a pokrájíme si brambory na široké hranolky
  5. Ihned potom připravíme misku s hladkou moukou a rozšlehanými vejci
  6. Dáme si smažit hranolky do jedné pánve a ve druhé budeme smažit maso
  7. Masíčko obalíme v mouce, ve vajíčku a opět v mouce a ihned smažíme do zlatova. Pozor na spálení!!
  8. V této chvíli se nám na kamnech dělá zároveň maso i hranolky současně.
  9. Rozřízneme si housky a opečeme na pánvi na sucho
  10. Potřeme si je majolkou, položíme salát
  11. Hotové hranolky dáme stranou odkapat, osolíme. Masíčko vyndáme z pánve, je-li již z obou stran zlatavé.
  12. Pokladame jej ihned na housku, navrch dáme kyselé okurky, rajčata a přiložíme druhou půlku.
  13. Spolu s hranolky a tatarkou je to výtečná pochoutka, kterou si jednou za čas je potřeba udělat.